Hlavní obsah

VIDEO: Po výbuchu a požáru bylo v Brně zraněno pět lidí

– BRNO • Aktualizováno
Novinky, pno

Pět zraněných, z toho dva těžce popálení. Taková je bilance nočního výbuchu a následného požáru, který vypukl před třetí hodinou ráno v brněnské ulici Hlinky. Objekt se nachází proti brněnském výstavišti, část budovy se zřítila.

Článek

Hasiči příčinu výbuchu a požáru stále neznají, na případu pracují společně s policisty. Ulice je od křižovatky u výstaviště až k zastávce Lipová uzavřena, strážníci a policisté odklání i dopravu. Hasičům trval zásah tři hodiny, zřícenou část domu prohledali kynologové, žádná lidská těla nenašli.

Po výbuchu se část domu zřítila. Foto: ZZS Jihomoravského kraje.

Záchranáři na místo vyslali ihned pět týmů. „Dva muži utrpěli těžké rozsáhlé popáleniny. Za lékařského dohledu pak byli převezeni ve vážném stavu do popáleninového centra,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Zraněni byli další tři lidé, kterým poranění způsobila suť rozpadající se stavby. „Jednatřicetiletý muž utrpěl zlomeninu bérce, další ve věku 27 let si poranil kotník a 39letá žena měla poraněnou hlavu,“ doplnila Zuchová s tím, že je záchranáři převezli do nemocnice.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Výběr článků

Načítám