Hlavní obsah

Firmě v Nelahozevsi hrozil bombou anonym, evakuovány stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NELAHOZEVES
Aktualizováno

Anonym hrozí v továrně Unilever v Nelahozevsi ve středních Čechách bombou. Na místě jsou pyrotechnici a několik policejních vozů. Evakuováno bylo 400 lidí. Zda je v továrně skutečně bomba, se zatím nepotvrdilo, řekla Novinkám středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Článek

Uzavřena ale byla i část Nelahozevse, aby kolem továrny nikdo nejezdil. Provoz v továrně tukových závodů musel být na téměř tři hodiny zcela přerušen.

"V objektu zůstali jen čtyři nezbytně nutní zaměstnanci, kteří museli objekt zabezpečit," řekla mluvčí mělnických policistů Štěpánka Mikulečánková. Zaměstnanci se okolo 16:00 mohli vrátit do práce, řekla mluvčí firmy Andrea Jandová.

Podle Mikulečánkové anonym hrozil vybuchnutím bomby zhruba ve 14:15, což je čas, kdy je v továrně nejvíce lidí - zhruba 500. Žádná exploze v tuto dobu sice nenastala, policisté a hasiči ale ještě dále objekt prohledávali.

Původně plánovali uzavírku objektu i jeho okolí až do 17:30, podle mluvčí firmy se ale zaměstnanci vrátili do práce již v 16:00. Během akce nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám