Hlavní obsah

Neznámý zvrhlík obtěžoval v Českém Těšíně sedmiletou dívku

ČESKÝ TĚŠÍN

Neznámý zvrhlík podle policie začátkem června v Českém Těšíně obtěžoval sedmiletou dívku a sváděl ji k sexuálním praktikám. Dívka začala křičet a muž utekl. Policisté nevylučují možnou souvislost s případem, který řeší od března. I tehdy asi třicetiletý násilník obtěžoval devítiletou školačku. Kriminalisté po něm od té doby pátrají.

Článek

Oba případy mají shodné znaky. Pachatel si vždy vyhlédl školačku vracející se domů. Využil okamžiku, kdy dítě odemykalo zámek na vstupních dveřích a vtlačil se do bytu. V prvním případě tvrdil, že jej poslala maminka. Obě dívky ale začaly křičet a násilník vždy z místa raději utekl.

"Souvislost obou případů nevylučujeme. Další informace ale v této fázi vyšetřování nebudeme z taktických důvodů sdělovat," doplnila mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Policisté apelují především na rodiče, aby své děti, především mladšího školního věku, poučili o pravidlech bezpečného chování při jakémkoliv kontaktu s cizími lidmi. "Děti by rozhodně s cizími lidmi neměly nikam chodit, nastupovat do výtahu a neměly by jim ani otvírat dveře," vyjmenovala část zásad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám