Hlavní obsah

Strážník střílel, protože mu manželka vzala mobil

Právo, hon
OSTRAVA

Málem tragickou dohru měla hádka devětadvacetiletého strážníka s manželkou. Konflikt v jednom z bytů na ostravském sídlišti Bělský Les vyvrcholil výstřelem ze služební zbraně, naštěstí ale nebyl nikdo zraněn. Strážník zůstává dále ve službě, vedení městské policie vyčká na pravomocný rozsudek.

Článek

Na počátku nedělního konfliktu byla banální hádka kvůli mobilnímu telefonu. „Muž vyžadoval aby mu žena vrátila jeho telefon. Ta na výzvu zřejmě nereagovala. Muž měl tedy 26letou ženu udeřit a poté co upadla na zem, ji měl kopnout,” řekla policejní komisařka Gabriela Holčáková.

Napadená manželka nakonec mobilní telefon vyhodila z balkónu, což strážníka údajně rozlítilo tak, že si zašel pro služební zbraň a potom vyrazil dveře do pokoje, kde se žena zavřela s dítětem.

„Následně při manipulaci se zbraní došlo k výstřelu. Muž potom pistoli odhodil,” dodala policistka s tím, že strážník už byl obviněn z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

„Strážník zatím zůstává dál ve službě. Případné opatření přijmeme až na základě rozsudku. Pokud není pravomocně odsouzen, musíme na něj pohlížet jako na nevinného,“ řekla Veronika Lhotská z ostravské městské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám