Hlavní obsah

Převrácený kamión skončil ve Zlíně na břehu řeky

Právo, Aleš Fuksa
ZLÍN

Kamión převážející 22 tun mléčných a masných výrobků havaroval v úterý ráno v centru Zlína. I s nákladem se převrátil mimo silnici na břeh řeky Dřevnice. Osmatřicetiletý řidič z Jalubí na Uherskohradišťsku se z vozidla dostal po vykopnutí předního skla. Při nehodě, kdy hrozilo až sjetí kamiónu do řeky, nedošlo k žádnému zranění.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Nehoda kamiónu v centru Zlína si naštěstí nevyžádala žádné zranění.

Článek

„Řidič se údajně sehnul pro mobil. Nákladní auto následně vyjelo pravými koly z cesty a položilo se na bok,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková. Dodala, že motoristy projíždějící ulicí Rybníky ze zadní strany svitovského areálu čekají po celý den dopravní komplikace, a to nejen kvůli překládce potravin, ale především vyproštění nákladní soupravy.

S velmi neobvyklým přístupem se setkal řidič kamiónu poté, kdy na nedaleké vrátnici do areálu bývalého Svitu požádal o půjčení mobilního telefonu kvůli přivolání pomoci. „Vrátný mu oznámil, že telefon smí použít jen pro případ volání ve firmě. Zaskočený řidič se proto vrátil zpět ke kamiónu a snažil se najít svůj mobilní telefon. To se mu nakonec podařilo a konečně si mohl přivolat pomoc záchranářů,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Profesionální hasiči na místě zajistili vrak tahače značky DAF proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. „Velitel zásahu z preventivních důvodů rozhodl o položení záchytné norné stěny na řece Dřevnici, aby se zabránilo případné ekologické havárii,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám