Hlavní obsah

Manažer třetiligového Kolína prý chtěl uplácet rozhodčí

Právo, Jakub Troníček
KOLÍN

V prostředí českého fotbalu dál kvete korupce, detektivové z protikorupční policie v uplynulých dnech obvinili z uplácení manažera kolínského třetiligového klubu Zdeňka Herverta. Pomocí úplatků pro rozhodčí chtěl podle nich podobně jako dnes již legendární „Ivánek“ Horník zachránit svůj klub před sestupem do nižší soutěže.

Článek

Právu to potvrdil mluvčí protikorupčního útvaru Roman Skřepek. „Tento muž měl nejméně ve dvou případech v období od 26. dubna do 3. května 2008 nabídnout hlavním rozhodčím úplatek ve výši 20 tisíc a 15 tisíc korun za ovlivnění průběhu a výsledku utkání ve prospěch svého mužstva,“ konstatoval mluvčí.

Detektivové si pak podle něj vytipovali, že další nabídka úplatku by mohla vzhledem k nelichotivé situaci klubu padnout 11. května před zápasem ve Varnsdorfu. „To se také skutečně stalo, nabídka byla 20 tisíc korun. Všichni rozhodčí ale odmítli a k žádnému ovlivnění zápasu nedošlo. My jsme naopak získali dostatek důkazů pro obvinění,“ poznamenal k tomu Skřepek.

O jaké důkazy jde, však nechtěl jakkoliv specifikovat. Podle informací Práva nicméně všichni oslovení rozhodčí s policisty spolupracovali. Utkání nakonec Kolín prohrál a je skutečně jen krůček od sestupu.

Hrozí mu rok vězení

O tom, zda půjde Hervert před soud, rozhodne státní zástupce, policie mu návrh na vypracování obžaloby předala včera. Manažerovi hrozí v případě prokázání viny až roční vězení nebo peněžitý trest.

Podle Skřepka byl případ vyřešen neobvykle rychle. „Je vidět, že to jde. Od zahájení trestního řízení uběhlo pouhých šest týdnů a spis už má na stole žalobce,“ poznamenal mluvčí útvaru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám