Hlavní obsah

Řidič autobusu s dětmi měl dvě promile, potvrdily testy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Laboratorní testy potvrdily více než dvě promile alkoholu v krvi řidiče Rostislava S. z Rychvaldu, který před třemi týdny vezl autobus plný malých školáků z Bohumína na výlet do Jeseníků. O výsledku rozboru krve informovala v pondělí mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Článek

Zatímco dechovou zkouškou u opilého řidiče autobusu policie naměřila 1,95 promile alkoholu, výsledky krevních testů ukázaly ještě vyšší hladinu, a to bezmála 2,1 promile.

"Řidič nyní bude předvolán k podání vysvětlení do Bohumína,“ dodala mluvčí s tím, že případ bude nadále vyšetřovat bruntálská kriminálka, která je k tomu místně příslušná. Řidič je podezřelý z trestných činů obecného ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté autobus zastavili ve středu 28. května v Bruntále, protože jel bez rozsvícených světel. Z chování řidiče hned poznali, že je pod vlivem alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška. V tu chvíli měl autobus ujeto z Bohumína asi 80 kilometrů.

"Policisté řidiči na místě zakázali jízdu a odebrali mu řidičský průkaz,“ konstatovala Tušková.

Děti čtvrtého ročníku Masarykovy základní školy v Bohumíně ale nakonec na Praděd přece jen dorazily, i když asi s hodinovým zpožděním. Šofér totiž telefonicky sehnal náhradního řidiče, který za volant jeho autobusu usedl a děti odvezl na výlet a potom i domů. "Můžeme být jenom rádi, že se nikomu nic nestalo,“ konstatovala ředitelka školy Dagmar Šostoková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám