Hlavní obsah

Zfetovaný muž demoloval služebnu poklopem od kanálu

Právo, pab
PLZEŇ

V psychiatrické léčebně skončil třiadvacetiletý muž, který se násilím dobýval do služebny policie ve Stříbře na Tachovsku. Do vchodových dveří mlátil litinovým poklopem od kanálu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policisté muže zpacifikovali. Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídku, která byla v té době v terénu, zavolal náhodný svědek. Rozzuřený muž stačil ještě zdemolovat vozidlo zaparkované před služebnou, které patřilo jednomu z policistů.

„Muž nejprve přelezl plot a dostal se na dvůr, kde vytrhl poklop od kanálu. S ním potom rozbil vchodové dveře do služebny. Následně pak mlátil poklopem do kapoty a čelního skla soukromého vozidla policisty,“ řekl Václav Blahník z tachovského policejního ředitelství. Muže nakonec policisté za použití chvatů zpacifikovali.

„Muž byl pod drogami, a proto jej policisté převezli na psychiatrii,“ upřesnil Blahník. Řáděním chtěl muž na sebe upoutat pozornost, aby ho policisté dostali zpět k místnímu lékaři, který ho podle jeho slov odmítl vyšetřit.

Škodu policisté vyčísli na bezmála dvacet tisíc korun. Muži hrozí obvinění z trestných činů poškozovaní cizí věci a výtržnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám