Hlavní obsah

Nezaměstnaní muži vařili pervitin

Právo, miv
ZNOJMO

Znojemští narkomani si musí odepsat jeden zdroj pervitinu. Policisté v úterý odpoledne úspěšně zasáhli proti varně v panelovém domě ve městě. Dva chemiky – výrobce zajistili i s čerstvě vyrobenou drogou.

Článek

„Jedná se o dvojici nezaměstnaných mužů ze Znojemska ve věku 25 a 35 let s bohatou trestní minulostí. Od začátku roku vyráběli a distribuovali drogu. Potřebovali ji pro sebe i na prodej, aby získali peníze na další výrobu a také na obživu. Mladší z nich je totiž uživatelem asi deset let a starší z mužů necelý rok,“ uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Dvojice "kuchařů" se do jisté míry vymykala obvyklému stylu výrobců pervitinu, své nádobíčko a suroviny po ukončení přípravy pečlivě ukrývali. Skrýš měli v bytovém jádru v prostoru stoupaček přízemního bytu panelového domu.

"Pomohl nám ji najít na vyhledávání drog vycvičený služební pes psovoda celní správy. V bytě jsme zajistili chemikálie a předměty určené k výrobě pervitinu a čerstvě uvařené dva gramy drogy,“ dodala mluvčí.

Mladší z výrobců z rozhodnutí soudu skončil ve vazbě. Starší je stíhán na svobodě. Soud může dvojici za trestný čin nedovolené výroby držení a distribuce omamných a psychotropních látek a jedů uložit až pětiletý trest odnětí svobody. Podle mluvčí se jedná letos otřetí případ zajištěné varny pervitinu. Vloni jich kriminalisté na Znojemsku odhalili deset.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám