Hlavní obsah

Policie hlásí úspěch: velká golfová loupež po dvou letech vyřešena

– BRNO
Právo, pko

Pachatel velké golfové krádeže skončil v těchto dnech v rukou brněnských policistů. Osmatřicetiletý muž před dvěma lety pronikl večer do areálu golfového hřiště v Brně-Jundrově a pod rouškou tmy posbíral po hřišti více jak 6 000 golfových míčků v hodnotě 65 000 korun. Zloděj se na lup vypravil v domnění, že míčky budou žádaným artiklem a že je výhodně prodá. Jenže se pořádně spletl.

Článek

„Brzy zjistil, že tréninkové golfové míčky nemají takovou hodnotu, jakou si představoval a že jsou prakticky neprodejné. Zloděj se jako prodejce snažil. Dokonce míčky nabízel na internetu, ale s nulovým efektem. Asi třetinu balónků proto brzy po krádeži odhodil do příkopu poblíž Žebětína,“ prohlásil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pilně trénoval odpaly

A tak se zlodějíček nechal inspirovat českou pověstí a stejně jako nouze naučila Dalibora houslím, tak měly míčky naučit muže golfu. K tisícům míčků si zloděj pořídil golfové hole a s tímto vybavením vyrážel do všech brněnských městských částí, kde na travnatých plochách pilně trénoval odpaly. Míčky samozřejmě nesbíral, měl jich dost. Jeho nejoblíbenější kratochvílí se pak staly odpaly do vod Brněnské přehrady.

„Tak, jak se unikátním způsobem zbavoval míčků, uzavíral se pomyslný kriminalistický kruh. Zvlášť, když muž je velmi aktivní i na poli jiné trestné činnosti. Před pár dny se kruh definitivně uzavřel. Zloděj je stíhán pro krádež s tím, že mu hrozí až tři roky vězení,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám