Hlavní obsah

Zloděje prozradil nakousnutý bramborák

Právo, pab
PLZEŇ

Pětadvacetiletý zloděj z Plzně si už pomalu mnul ruce, jak doběhl policii. Před rokem se vloupal do kiosku v areálu fakultní nemocnice, kde ukradl peníze a další potraviny za bezmála deset tisíc korun. Protože se několik měsíců nic nedělo, myslel si, že už se na něho nepřijde. Kriminalisté ale udeřili nyní, a to se stoprocentní jistotou.

Článek

„Při ohledání místa činu si policisté všimli nakousnutého bramboráku v lednici. Protože majitelka provozovny tvrdila, že před vloupáním tam měla bramboráky celé, zajistili technici z nakousnutého kusu biologickou stopu. Porovnáním s databází vzorků DNA nám vyšel pachatel,“ uvedla Martina Hábrová z plzeňského policejního ředitelství.

Muž se podle ní vloupal do kiosku po rozbití okna. „Ukradl peníze k příruční kasy a krabici žvýkaček, nějaké sýry a bomboniery. Když prohledával chladící box, kousl si do bramboráku,“ upřesnila Hábrová.

Protože jako recidivista už měl vzorek DNA zaregistrován v databázi kriminální policie, bylo možné ho jednoznačně usvědčit. Policisté ho tak obvinili z krádeže vloupáním.

Reklama

Výběr článků

Načítám