Hlavní obsah

Muž bil své rodiče a vulgárně jim nadával

OSTRAVA

Třicetiletý muž z Ostravy podle policie týral a šikanoval vlastní rodiče. Bil je, ponižoval a vulgárně jim nadával. Když naposledy odcházel z domu, dokonce pustil kohouty na plynovém sporáku. Policie nyní požádala o vzetí muže do vazby a obvinila ho z týrání.

Článek

"Muž je podezřelý z týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci," řekla Gabriela Holčáková z ostravské policie.

Muž zřejmě rodiče týral od konce dubna. Nejprve byl agresivní jen vůči matce. Několikrát týdně ji napadal slovně a bil ji do hrudi, ramen a zad. První červnový den ženu uhodil do hlavy, o několik dnů později napadl i otce.

"Udeřil jej do spánku a způsobil mu zranění vyžadující lékařské ošetření. Zdárný synek pak patrně pro jistotu před svým odchodem z bytu nechal otevřeny plynové hořáky sporáku," doplnila Holčáková.

Odhalování podobných případů je podle ní pro kriminalisty náročné. "Oběti mají tendenci svůj problém tajit. Převládá strach, stud, pocit bezradnosti. Kromě emocí přistupuje také pocit ekonomické závislosti na druhých," vysvětlila. Dodala, že pro mnohé je obtížné vyrovnat se s tím, že blízká osoba je pachatelem trestného činu. "Ještě těžší je pak zveřejnit rodičovskou porážku," dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám