Hlavní obsah

Policisté odhalili další pěstírnu marihuany

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOSTOMICE

Tepličtí kriminalisté odhalili ve středu ráno v Hostomicích na Teplicku pěstírnu marihuany, ve které našli zhruba 300 vzrostlých rostlin konopí. Zásahová jednotka na místě zadržela šest Vietnamců, kteří jsou podezřelí z neoprávněného pěstování konopí.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Odhalená pěstírna konopí.

Článek

„Podle předběžných odhadů se jedná o vysoce kvalitní vykvetlou marihuanu zhruba týden před sklizní,“ řekl Právu mluvčí teplické policie Václav Woska.

Kriminalisté se zdráhají vyčíslit, kolik peněz mohli pachatelé na prodeji marihuany vydělat. Podle odborníků by to mohl být až milión korun. „Předpokládám, že po vyslechnutí všech zadržených bude podán návrh na jejich vzetí do vazby,“ uvedla Miroslava Justová, vedoucí teplického protidrogového týmu, který má na odhalení pěstírny hlavní podíl.

Odhalení velké pěstírny marihuany není prvním případem svého druhu v Ústeckém kraji. Na konci dubna ústečtí celníci rozbili gang vietnamských pěstitelů, u kterých našli 50 kilogramů marihuany a přes 3000 rostlin konopí. Drogu vyváželi i do Nizozemska a Německa. V únoru policisté zatkli Vietnamce, který v Duchcově pěstoval asi 1000 rostlin konopí.

Reklama

Výběr článků

Načítám