Hlavní obsah

Policie dopadla zloděje z vily uhlobarona Bakaly

Právo, pab
MODRAVA

Tři dělníky podezřívají policisté z toho, že z rozestavěné vily miliardáře Zdeňka Bakaly na Šumavské Modravě odcizili obklady z cedrového dřeva. Mužům ve věku od 29 do 36let hrozí podle klatovského policejního ředitele Jana Myslivce obvinění z trestného činu krádeže.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hrubá stavba Bakalova sídla byla hotová loni v létě

Článek

Zloději měli ukrást přes dvanáct metrů dřevěných obkladů v hodnotě okolo dvanácti tisíc korun. "Ukradený materiál pak použili na obložení v nedalekém penzionu,“ upřesnil Myslivec.

Nejde přitom zdaleka o jedinou krádež ze stavby uhlobaronova sídla. Největší škodu způsobili zatím neznámí pachatelé, kteří odcizili 150 metrů čtverečních podlahové krytiny z exotického dřeva za bezmála půlmiliónu korun. Další zloději zase ukradli satelitní antény.

Dům za přibližně 150 miliónů by měl být dokončen ještě v letošním roce. Stojí ve stráni nad známou Klostermannovou chatou. Rozlehlý objekt je z přední části prosklený a má rovnou střechu. Na druhou stranu je zasazený do svahu tak, aby co nejvíce splýval s krajinou. Na stavbu se chodí dívat stále spousta zvědavců.

Ochranka je však drží od objektu v uctivé vzdálenosti. Na místě domu měla původně vyrůst gigantická rota pohraniční stráže. Po pádu komunistického režimu Bakala pozemek koupil, základy stavby zboural a začal stavět moderní dům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám