Hlavní obsah

Na Zlínsku hledají hasiči druhého utonulého za jediný den

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvaadvacetiletý mladík ze Slovenska utonul v úterý v poledne na štěrkovém jezeře v Otrokovicích na Zlínsku. Stalo se tak poté, co s dalšími třemi kamarády u břehu popíjel alkohol. Druhého údajně utonulého muže během jediného dne hledají večer profesionální hasiči Zlínského kraje na dně přírodního jezera u Starého Města.

Článek

"V současné době zjišťujeme, zda mladík do vody spadl nebo skočil,“ uvedla pro Právo k prvnímu případu zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Bezprostředně po neštěstí začali mladíka ve vodě hledat jeho tři přátelé. Po chvíli se však rozhodli zavolat záchranáře. Ti přijeli k místu neštěstí společně s hasiči.

"O pomoc nás požádala zdravotnická záchranná služba, která přijala hlášení o skoku mladíka do vody štěrkového jezera. Hasiči spustili na hladinu člun a začalo pátrání z vodní plochy. Asi po hodině marného snažení a prohledávání vody za pomoci norných sond i záchytných řetízků byla akce přerušena,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Po neúspěšném hledání hasičů přijeli k místu neštěstí policejní potápěči z Brna. Utonulého objevili před 16. hodinou asi po patnácti minutách hledání.

"Muž byl několik metrů od břehu v hloubce čtyři a půl metru,“ potvrdila Bartíková. Přesnou příčinu úmrtí určí až nařízená pitva.

Odpolední případ byl téměř totožný

Podruhé vyjeli pátrat hasiči Zlínského kraje po údajně utonulém muži krátce po 18:00, kdy svědek události oznámil, že viděl muže, který prý skočil do malého přírodního štěrkového jezírka ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Na místo kromě hasičů vyjela i zdravotnická záchranná služba, která oznámení přijala.

"Dosud nemáme zprávy o jak starého muže se jedná. Jde však o zcela totožný případ, jak tomu bylo kolem poledne v Otrokovicích, kde skočil do vody 22letý mladík,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči dorazili i se člunem na místo ve stejnou chvíli jako zdravotníci. "Po muži pátráme na člunu pomocí tyčí, sond a háků,“ konstatoval mluvčí hasičů.

Policisté na místo rovněž přivovali svoje potápěče z brněnské krajské správy. I ti již musejí během úterka zasahovat podruhé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám