Hlavní obsah

Při pádu ultralightu na Jičínsku zemřeli dva lidé

Právo, ČTK,
JIČÍN
Aktualizováno

U Vokšic u Jičína se v pondělí v podvečer zřítilo ultralehké letadlo. Oba lidé, kteří byli vevnitř, zemřeli. Informovala o tom mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Při nehodě letadla zemřeli dva lidé

Článek

"Během letu se z nezjištěných příčin letadlo dostalo do vývrtky, kterou se letcům již nepodařilo vyrovnat, a letoun se zřítil do zámeckého parku. Nikdo další při nehodě nebyl zraněn," řekla mluvčí.

Policisté na místě zjišťují identitu obou zemřelých mužů, dosud není ani jasné, z kterého letiště stroj startoval. "Příčina nehody bude předmětem dalšího vyšetřování policie a letecké inspekce," řekla mluvčí. Podle policie šlo o ultralehký letoun typu Qualt 201, který je schopen doletět až na vzdálenost 700 kilometrů.

Při nehodě letadla zemřeli dva lidé.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

K tragickým nehodám ultralehkých letadel vyjíždějí záchranáři v České republice několikrát ročně. Letos zasahovali například v dubnu v Miroslavi na Znojemsku, kde se zřítilo ultralehké letadlo, které po dopadu na zem začalo hořet. Pilot stroje na místě uhořel. V říjnu 2007 zemřel na letišti v Šumperku při pádu motorového rogala letec, který se stroj učil pilotovat. Jeho instruktor zemřel na následky zranění v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám