Hlavní obsah

Celníci šli po skladu tabáku, objevili velkopěstírnu marihuany

Právo, Jindra Pašková
SEMOŠICE

Stovky rostlin marihuany odhalili v sobotu celníci v Semošicích u Horšovského Týna. Zasahující muži překvapili v poledne v objektu dva muže vietnamské národnosti ve věku 32 a 42 let. Oba byli při pokusu o útěk zadrženi.

Článek

Muže z oddělení pátrání a odhalování trestné činnosti Celního ředitelství Plzeň přivedlo do objektu u hlavní silnice podezření, že je v něm nelegální sklad tabáku a tabákových výrobků. Místo toho narazili na velkopěstírnu marihuany. Následná prohlídka ukázala na stovky rostlin a další množství už nasušené drogy.

„Odhadem se jednalo o 900 kusů rostlin v různém stádiu růstu, od sazenic po vzrostlé rostliny. Další marihuana byla v nasušeném stavu,“ informovala mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová. Dodala, že k prohlídce objektu měli celníci povolení státního zástupce.

Oba Vietnamci, kteří se v budově právě nacházeli, se snažili před zasahujícími muži spasit útěkem zadních východem. To se jim ale nepodařilo a byli zadrženi. Celníci předali případ policii, která se jím bude dále zabývat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám