Hlavní obsah

Otec se synem zásobovali Plzeň heroinem

– PLZEŇ
Právo, pab

Zatčením dvojice Makedonců podezřelých z distribuce heroinu v Plzni korunovali kriminalisté tento týden tři čtvrtě roku trvající akci s krycím názvem Jadran. Otec se synem ve věku 30 a 52 let jsou od středy v policejní cele.

Článek

Policisté odhalili i jejich sklad, kde kromě drog našli také nelegálně drženou pistoli a větší množství peněz.

„Staršího z dvojice zadrželi v okamžiku, kdy na jízdním kole vezl k prodeji téměř dvě stě gramů heroinu. Druhého dealera zatkli následující den. Při prohlídce garáže, která cizincům sloužila jako sklad, kriminalisté objevili půldruhého kilogramu drogy, 76 tisíc eur, necelých 600 tisíc korun a nelegálně drženou pistoli ráže 7,65 jugoslávské výroby,“ uvedla Ivana Telekešová z plzeňského ředitelství policie.

Oba cizinci byli obviněni z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Za tento trestný čin je soudce může poslat za mříže až na deset let. Soud bude rozhodovat o jejich vzetí do vazby.

Podle Telekešové obvinění muži zásobovali heroinem především lidi z etnických menšin žijící na území města. „Jedná se zatím o největší úspěch plzeňských kriminalistů v boji proti drogové kriminalitě na území města Plzně,“ uzavřela Telekešová.

Reklama

Výběr článků

Načítám