Hlavní obsah

Pacovský si za trojnásobnou vraždu definitivně odsedí 25 let

BRNO

Ladislav Pacovský, který se v roce 2003 v jihočeských Litvínovicích podílel na trojnásobné vraždě, si s konečnou platností odpyká výjimečný trest 25 let vězení. Jeho syna Johna poslal soud za mříže na 11 let. Ústavní soud Pacovského stížnost odmítl, kauza tak definitivně končí.

Článek

Vraždy se Pacovský dopustil spolu se svým synem Johnem, jemuž soudy vyměřily 11 let vězení. Jeho stížnost ústavní soudci nedávno také odmítli.

Pacovský starší ve stížnosti zpochybňoval důkazy a kritizoval soudy v Českých Budějovicích a Praze, které se případem zabývaly. Senát se zpravodajkou Michaelou Židlickou mu však nedal za pravdu. "Ve věci bylo provedeno podrobné a důkladné dokazování opravňující soudy rozhodnout," napsala Židlická.

Ústavní soudci rozhodli již 20. května v uzavřeném řízení. Teprve v pátek verdikt zveřejnili.

Pacovští zastřelili tři oběti v červenci 2003 na ulici v obci Litvínovice v jihočeském kraji. Pacovský starší při hádce se známými své bývalé ženy z nelegálně držené pistole zastřelil Jana a Radka Sassmanovy. John Pacovsky rovněž z nelegálně držené zbraně pak vystřelil na Haralda Kampfera, příbuzného Sassmanových, který jim přiběhl na pomoc.

Krajský soud Ladislava poslal do vězení na doživotí, syna odsoudil ke třináctiletému vězení. Nejvyšší soud rozsudek v únoru 2004 zrušil. Soud v Českých Budějovicích loni v listopadu původní verdikty snížil na 25 a 11 let.

Vinu za usmrcení všech tří osob vzal již dříve na sebe Pacovský starší. Jeho syn vinu odmítl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám