Hlavní obsah

Blesk zapálil dřevěnici v Beskydech

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Sedm hasičských jednotek likvidovalo ve středu odpoledne požár dvoupodlažní dřevěné chaty v Trojanovicích v podhůří Beskyd. Devadesát let staré stavení, které nedávno prodělalo celkovou rekonstrukci, sloužilo k rekreaci.

Článek

Podle hasičů dům neuchránil ani hromosvod. Ten sice podle odborníků před bouřkou dovede chránit, v případě opravdu silných výbojů ale není samospasitelný.

„Požár oznámil hasičům před půl třetí odpoledne svědek, který na vlastní oči viděl, jak do střechy objektu uhodil blesk a ta začala hořet,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že na místo ihned vyjelo šest dobrovolných hasičských jednotek a také profesionální hasiči z Nového Jičína.

„Požár prvního patra se sedlovou střechou a škodou napáchal škody za 700 tisíc korun. I tak hasiči zachránili přízemí asi za 1,3 milionu korun,“ konstatoval Kůdela.

Dodal, že hasiči se zaměřili hlavně na likvidaci požáru střechy a prvního patra. „U přízemí, kde jsou dva pokoje, částečně prohořel strop a byla poškozena koupelna. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu asi za tři čtvrtě hodiny, další hodinu a půl pokračovalo dohašování s rozebíráním střechy,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám