Hlavní obsah

Za znásilnění školáka dostal muž šestiletý žalář

Právo, Novinky, her, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Osmadvacetiletý Václav Ivanicz ze Sokolovska stráví ve vězení šest let za to, že znásilnil čtrnáctiletého školáka. O trestu rozhodl ve čtvrtek Krajský soud v Plzni. Současně soudci muži nařídili ústavní sexuologické léčení. Soud mu neuvěřil, že chlapce pouze napadl.

Foto: Petr Eret, ČTK

Václav Ivanicz je přiváděn k plzeňskému krajskému soudu.

Článek

Podle obžaloby Ivanicz chytil na konci ledna chlapce na sokolovském staveništi, udeřil ho a znásilnil. Před soudem poté muž tvrdil, že chlapce sice napadl kvůli mobilu, který mu chtěl vzít, ale žádné znásilnění prý neproběhlo.

„Není pravda, co se uvádí v žalobě. Z toho dne si sice málo pamatuji, protože jsem od pěti ráno pil alkohol - pivo, víno, nějaký rum. Zašel jsem i na staveniště do podzemky za známými bezdomovci, slyšel jsem nahoře hlasy. Byli tam asi čtyři kluci, tak jsem jim řekl, aby šli dolů,“ vypověděl při líčení Ivanicz.

Pak podle svých slov klukům ubalil cigaretu a dal jim napít vína a poté je poslal pro svíčky, aby bylo čím svítit. Zpět se vrátil jen jeden z nich. Právě toho doprovázel domů.

„No měli jsme stejnou cestu, já šel ještě do hospody. Je fakt, že jsem ho napadl, asi tři facky jsem mu dal, protože jsem po něm chtěl mobil, abych měl na pití. On mi ho ale nedal a utekl. V té hospodě mě pak sebrala policie. Nejsem úchyl a ňákej buzerant, nikdy jsem s kluky žádný sexuální kontakt neměl, ani mě nikdy nepřitahovali,“ dodal.

Jiného názoru je ale znalec z oboru psychiatrie. Podle jeho závěrů se u Ivanicze jedná o poruchu osobnosti se sexuální deviací spíš orientovanou homosexuálně. „Navíc se v době činu nacházel ve stavu středně těžké opilosti, čímž jeho ovládací schopnosti byly snížené. Jeho pobyt na svobodě je nebezpečný,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám