Hlavní obsah

Při záchraně se muž pokusil stáhnout hasiče a strážníka do Vltavy

Novinky, pno
PRAHA

K muži uprostřed Vltavy spěchali na pomoc v noci na středu strážníci a hasiči. Ten ale očividně své místo ve vodě nechtěl opustit. Při záchraně se pokusil stáhnout do vody strážníka i hasiče. Bránil se i na břehu, nakonec skončil v bohnické léčebně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Muže se hasičům a strážníkům nakonec podařilo z vody zachránit. Ilustrační foto.

Článek

Před jednou hodinou ráno hlídka strážníků u Novotného lávky uslyšela volání o pomoc z řeky. K muži nemohli strážníci kvůli silnému proudu doplavat, proto přivolali hasiče s člunem.

Na lodi dojeli k muži a společnými silami se jim podařilo muže vytáhnout. „Pokusil se sice stáhnout hasiče a strážníka do vody, ale to se mu nakonec nepodařilo. Zachráněný muž se choval podivně, vykřikoval, ať ho nechají být, že chce zpátky do vody a umřít,“ řekla mluvčí pražské městské policie Radka Bredlerová.

Jeho odhodlání skočit zpět do vody střídaly podle mluvčí prosby o coca colu. „Zkrátka vypadalo to, že je pod vlivem nějaké návykové látky. „Když byl člun vytažen na molo, začal opět klást odpor a demonstroval, že skočí do vody,“ doplnila Bredlerová.

Lékař rozhodl o převozu muže do léčebny v Bohnicích. Ten byl ale agresivní a pokusil se lékařku na příjmu kousnout. Po celou dobu vyšetřování tak muž zůstával pod dohledem strážníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám