Hlavní obsah

Policisté dopadli bytové zloděje, kteří kradli po celé republice

Právo, pko
BRNO

Jeden z největších případů vloupání do bytů za poslední roky se podařilo rozkrýt jihomoravským kriminalistům a jejich kolegům z okolních krajů. V policejních celách skončili dva zloději z jihu Moravy, kteří mají na svědomí nejméně 33 vloupání do bytů po celé zemi. Škoda, kterou způsobili, přesahuje 1,2 miliónu korun.

Článek

„Muži ve věku 44 a 54 let byli zadrženi na konci května, následně byly provedeny domovní prohlídky v rodinných domech v Brně a na Znojemsku, při kterých byly zajištěny věci pocházející z trestné činnosti - šperky, mobily, elektronika, počítače,“ řekla kriminalistka Leona Vejnárová s tím, že oba muži už skončili ve vazbě.

„Vykrádali byty v Brně, Hodoníně, Kroměříži, Liberci, Plzni nebo Táboře. Většinou si vybrali ve velkých městech nějaké větší sídliště a v panelovém domě pak na patře vykradli hned dva nebo tři byty," řekl na tiskové konferenci vedoucí odboru obecné kriminality jihomoravské policie Antonín Hrdlička.

:. U bytových zlodějů se našly i odcizené šperky.

Do bytů se zloději podle policistů dostávali vždy přes vstupní dveře, při domovních prohlídkách bylo nelezeno několik páčidel.

"Kradli vždy v dopoledních hodinách. Párkrát je vyrušili majitelé bytů, ale nikdy nedošlo na fyzické násilí,“ dodal Hrdlička.

„V bytech brali hlavně hotovost, šperky anebo věci, které jdou snadno zpeněžit. A protože byli oba nezaměstnaní, peníze použili hlavně pro svoji potřebu, anebo je prohráli na automatech,“ dodal kriminalista Bedřich Frei.

Zlodějům nyní hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám