Hlavní obsah

Z domu odešla dívka s tím, že se utopí. Signál mobilu zmizel u potoka

– FRÝDEK-MÍSTEK • Aktualizováno
Právo, Novinky, pno, ab

Policisté v okolí Frýdku-Místku pátrají po sedmnáctileté Nikole Tereškové. Dívka v neděli odešla z domova a nechala dopis na rozloučenou s tím, že se utopí. Policisté zvažují i nasazení vrtulníku s termovizí.

Článek

Dívka odešla z domova podle policistů v neděli. Od té doby o sobě nedala vědět. Do pátrací akce bylo nasazeno kolem tří desítek policistů. V současnosti pátrači zvažují i nasazení vrtulníku s termovizí.

„Doma nechala dopis na rozloučenou ve kterém uvedla, že se chce utopit. Posledním místem, kde se nám podařilo zachytit signál jejího mobilního telefonu, byl potok ve Frýdku-Místku. Nyní prohledáváme jeho okolí,“ řekl Novinkám mluvčí policistů Ivan Žurovec.

Podle matky dívka trpí psychickými problémy, má sklony k sebepoškozování a léčí se v psychiatrické léčebně.

„Už předtím se demonstrativně pořezala na předloktí. Podle toho, co mi říkala, si myslím, že by chtěla být se mnou a současně se svým přítelem, který bydlí u Rakovníku. Neumí se rozhodnout, nechce ublížit mě ani jemu,“ líčila Právu Iva Terešková.

Dodala, že v neděli před desátou hodinou dopoledne dcera utekla z domova přes okno svého pokoje a na posteli nechala dopis na rozloučenou s tím, že se utopí.

„Jsem z toho velmi špatná. Kdyby poslala alespoň krátkou zprávičku, že žije a že je v pořádku,“ dodala paní Terešková, která připouští, že její dcera Nikola může být u svého přítele.

Reklama

Výběr článků

Načítám