Hlavní obsah

Tramvaj táhla sto metrů tříletého chlapce přivřeného ve dveřích

Právo, Miloslav Hradil
OLOMOUC
Aktualizováno

Zhruba sto metrů vláčela v pondělí odpoledne za sebou tramvaj v Olomouci tříletého chlapce. Visel venku za nohu, kterou mu přiskříply dveře. Vysvobodili jej nakonec cestující, kterým se podařilo násilím dveře za jízdy otevřít. Hoch, který podle informací Práva cestoval se svou babičkou, utrpěl středně těžká zranění a skončil v nemocnici.

Článek

„K nešťastné události došlo kolem 16. hodiny. Z druhého vozu tramvaje typu T3 vystupovala na zastávce Wolkerova paní s tříletým chlapcem. Vystoupila a pak chtěla sundat ze schodů dítě. Než to stihla, zavřely se dveře a dítě zůstalo viset za nohu, přičemž tělíčko bylo ven z vozu.

Řidič, který si hocha zřejmě nevšiml, se rozjel, a cestujícím se až po sto metrech podařilo násilně dveře otevřít a dítě vysvobodit. Tramvaj jedoucí směrem na Brněnskou ulici zastavila až na další zastávce,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

„Chlapec utrpěl mnohačetná zranění, zejména odřeniny a tržné rány, které bylo potřeba zašít. Je při vědomí a stabilizovaný. Leží na jednotce intenzivní péče dětské kliniky. Bude u nás minimálně ještě týden a čekají jej ještě kontrolní vyšetření, která by měla ukázat, zda neutrpěl nějaká vnitřní zranění,“ informoval Právo v úterý mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Egon Havrlant.

Policie podle Vlachové nyní šetří, zda sedmatřicetiletý řidič tramvaje neporušil zákon. Případem se zabývá i Dopravní podnik města Olomouce (DPMO).

„Je to nešťastná událost. Za posledních deset let se nic podobného nestalo. Vše prošetřujeme, na závěry je však ještě brzy. Řidič je navíc ve velmi špatném psychickém stavu a není zatím schopen výpovědi,“ sdělila Právu mluvčí DPMO Magdalena Kopřivová.

Podle ní už byly z tramvaje vyjmuty záznamové diskety, které by měly ozřejmit mj. to, zda řidiči byla signalizována překážka ve dveřích. „Nemuselo tomu tak být vzhledem k tomu, že postiženým byl malý chlapec a těsnění ve dveřích má určitou vůli,“ dodala mluvčí DPMO.

Reklama

Výběr článků

Načítám