Hlavní obsah

U Mladé Boleslavi se srazil vlak s autem, dva mrtví

– BEZDĚČÍN • Aktualizováno
Právo, rap

Dva mrtví a jeden muž v kritickém stavu. To jsou následky noční srážky nákladního auta s osobním vlakem na přejezdu v Bezděčíně u Mladé Boleslavi. Ve vlaku se navíc lehce zranil strojvedoucí a dva cestující.

Článek

„Ve vlaku jelo asi 25 lidí, v nákladním autě DAF tři. Kolem půl jedenácté v noci na úterý vjel nákladní vůz na přejezd přímo před vlak z Mladé Boleslavi na Nymburk. Dva muži v autě zemřeli okamžitě na místě, třetího, sedmadvacetiletého jsme za pomoci hasičů tahali ze zcela zdemolované kabiny nákladního auta zhruba hodinu,“ popsal Právu nehodu mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Vrtulník vážně zraněného transportoval do nemocnice. Vykolejený motorový vlak museli železničáři s těžkou technikou postavit zpět na koleje, následky nehody se likvidovaly až do svítání za pomoci několika jeřábů. Příčiny nyní vyšetřují policisté a Drážní inspekce.

V drtivé většině obdobných nehod je na vině řidič auta, který nerespektuje signalizaci na přejezdu. V letošním roce už na Mladoboleslavsku zemřelo třináct lidí při dopravních nehodách. Na bezděčínském přejezdu naposledy umřel člověk vloni - mladý řidič dodávky nedal přednost nákladnímu vlaku.

Vlak po srážce s nákladním vozem vykolejil. Foto: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám