Hlavní obsah

Detektiv je stíhán za tři roky černých jízd

Právo, jt
PRAHA

Státní zástupce na návrh Inspekce ministra vnitra v uplynulých dnech obvinil někdejšího elitního detektiva z protikorupční policie z neoprávněného využívání služebního auta. Za poslední tři roky s ním policista podle informací Práva najezdil téměř sto tisíc kilometrů. Teď mu za trestný čin zpronevěry hrozí až tři roky vězení.

Článek

Policista zřejmě využil chyby v systému přidělování referentských vozů v rámci regionálních poboček protikorupčního útvaru. Auto totiž nebylo evidováno na žádnou z nich a po celou dobu, kdy s ním detektiv načerno soukromě jezdil, ho tak nikdo nepostrádal.

Dlouhodobé zneužívání odhalila až kontrola, kterou po svém nástupu do funkce nařídil začátkem roku šéf protikorupční policie Jiří Novák. Ředitelka státního zastupitelství pro Prahu 1 Šárka Pokorná Právu řekla, že právní klasifikace se může ještě změnit.

Potvrdila také, že zneužívání služebního auta probíhalo nezvykle dlouho. V souvislosti s nesrovnalostmi ve využívání referentského vozu např. podle informací Práva rezignoval na svou funkci šéf expozitury útvaru v Hradci Králové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám