Hlavní obsah

Muž popírá, že chtěl znásilnit chlapce na staveništi

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŃ

Případ znásilnění nezletilého chlapce začal v pondělí projednávat Krajský soud v Plzni. Žalovaným je 29letý Václav Ivanicz ze Sokolova, kterému hrozí až 12letý trest. Podle žaloby se skutku dopustil 30. ledna letošního roku večer na staveništi v Sokolově.

Článek

Tehdy vyprovázel ani ne patnáctiletého hocha. Cestou po něm požadoval, aby ho orálně uspokojil. Když chlapec odmítal, tak ho žalovaný svlékl, chlapci se pak podařilo utéct.

„Není pravda, co se uvádí v žalobě. Z toho dne si sice málo pamatuji, protože jsem od pěti ráno pil alkohol - pivo, víno, nějaký rum...zašel jsem i na staveniště do podzemky za známými bezdomovci, slyšel jsem nahoře hlasy. Byli tam asi čtyři kluci, tak jsem jim řekl, aby šli dolů,“ vypověděl.

Pak klukům ubalil cigaretu a dal jim napít vína a poté je poslal pro svíčky, aby bylo čím svítit. Zpět se vrátil jen jeden z nich. Právě toho doprovázel domů.

„No měli jsme stejnou cestu, já šel ještě do hospody. Je fakt, že jsem ho napadl, asi tři facky jsem mu dal, protože jsem po něm chtěl mobil, abych měl na pití...on mi ho ale nedal a utekl. V té hospodě mě pak sebrala policie. Nejsem úchyl a ňákej buzerant, nikdy jsem s kluky žádný sexuální kontakt neměl, ani mě nikdy nepřitahovali,“ dodal.

Podle znalce je pobyt muže na svobodě nebezpečný

Jiného názoru je ale znalec z oboru psychiatrie. Podle jeho závěrů se u Ivanicze jedná o poruchu osobnosti se sexuální deviací spíš orientovanou homosexuálně.

„Navíc v době činu se nacházel ve stavu středně těžké opilosti, čímž jeho ovládací schopnosti byly snížené. Jeho pobyt na svobodě je nebezpečný,“ dodal a doporučil ústavní sexuologickou ochrannou léčbu. Rozsudek by mohl být vynesen ve čtvrtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám