Hlavní obsah

Zloděj chycený při činu hodil po policistech junáckou sekyru

Právo, pko
KUŘIM

V neděli dopoledne skončil v rukou hodonínských policistů sedmadvacetiletý muž, který na začátku dubna vykradl junáckou chatu v Lelekovicích poblíž Kuřimi. Muž už si vyslechl obvinění ze spáchání trestných činů krádeže, poškozování cizí věci a útoku na veřejného činitele, za což mu hrozí až pět let vězení.

Článek

Samotné vykradení chaty totiž bylo značně dramatické. Večer 2.dubna dorazila hlídka k junáckému objektu s informacemi, že zloděj se stále schovává vevnitř. Policisté se proto rozdělili, jeden se plížil k chatě zepředu a druhý zezadu.

„Najednou se za vikýřem na střeše objevila postava. Rozpřáhla se a hodila po policistovi sekeru. Ten stačil uskočit dozadu, takže sekera dopadla před něj na zem. Muž seskočil ze střechy dolů, vytasil kuchyňský nůž a začal jím mávat policistovi před obličejem. Ten s pistolí v ruce muže vyzýval, ať všeho nechá a odhodí nůž,“ popsal potyčku policejní mluvčí Aleš Mergental.

Zloděj se ale rozhodně nechtěl jen tak vzdát, naopak skočil do houští a utíkal do lesa. „Z důvodu zachování bezpečnosti v nepřehledném terénu nebylo přiměřené, aby policisté stříleli přímo po muži. Vydali se za ním, ale nakonec se museli právě kvůli terénu vrátit,“ vysvětlil Mergental s tím, že z chaty zmizelo jen něco málo potravin, které zloděj stačil zkonzumovat ještě před útěkem. Policisté muže v neděli dopadli.

Reklama

Výběr článků

Načítám