Hlavní obsah

V Aši zadržen Vietnamec odsouzený v Německu za loupež

Při policejní akci zaměřené na pobyt cizinců a platnost jejich dokladů zadrželi v pátek v Aši pohraniční policisté Vietnamce, po kterém po celé Evropě pátrala od roku 2005 německá policie. Muže odsoudil německý soud k osmiletému vězení za loupež.

Článek

Při výslechu se českým policistům přiznal, že do Česka přiletěl loni. Na cizince vydalo drážďanské státní zastupitelství evropský zatykač, o uvalení vydávací vazby rozhodne soud.

Cizince policie kontrolovala, když řídil osobní auto. Policii dal ke kontrole doklady, fotografie se ale neshodovala s jeho podobou. Až při prověřování otisků prstů na služebně policisté zjistili, že po cizinci pátrají němečtí kolegové.

Při akci policisté také kontrolovali technický stav vozidel. Odhalili 31 přestupků v silniční dopravě a uložili za ně pokuty za téměř 21 000 korun. Zjistili i jeden přestupek proti zákonu o pobytu cizinců a odhalili jednoho Vietnamce, který byl před rokem vyhoštěn z ČR. Ve zkráceném řízení ho teď stíhají za maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám