Hlavní obsah

Mrtvé novorozeně z odpadní linky po porodu žilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Mrtvé novorozeně, které ve čtvrtek odpoledne nalezli pracovníci na třídicí lince odpadů v Pileticích u Hradce Králové, se narodilo živé. Informovala o tom v pátek policie s tím, že se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po ženě, která dítě porodila.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Třídírna odpadů, na jejíž lince se našlo mrtvé novorozeně.

Článek

„Příčinu smrti s ohledem na probíhající vyšetřování komentovat prozatím nebudeme,“ řekla v pátek mluvčí východočeské policie Iva Marková. Podle výsledků pitvy mohla matka holčičku porodit přibližně tři až pět dnů před nálezem. Dítě našli pracovníci třídičky v igelitovém pytli.

"Není vyloučeno, že se může jednat o dítě cizí národnosti," doplnila Marková. Policisté prověřují místa, odkud se svážel na třídicí linku odpad. Jedná se o lokality na Hradecku, ale i v dalších místech východních Čech.

"Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po ženě z jejich okolí, která byla ještě před nedávnem těhotná, ale miminko u sebe nemá. Své informace a poznatky sdělte prosím na bezplatnou linku 158," uvedla mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám