Hlavní obsah

Opilý řidič srazil cyklistu a ujel, policie ho našla doma

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Opilý řidič osobního vozidla srazil ve čtvrtek v podvečer na výpadovce z Domažlic na Kdyni sedmapadesátiletého cyklistu a těžce ho zranil. Z místa nehody ujel, aniž by poskytl či přivolal pomoc. Policisté silničního piráta vypátrali o dvě hodiny později v jeho bydlišti v nedaleké obci Brnířov.

Článek

V současné době je řidič v policejní cele. "Jedná se o třiapadesátiletého muže. Když ho policisté vyzvali k dechové zkoušce, naměřili mu v dechu téměř 0,7 promile alkoholu. Na přední části jeho vozidla Huyndai Atos bylo patrné čerstvé poškození,“ řekl domažlický policejní ředitel Miloslav Hora.

Sražený cyklista bojuje o život

Řidič byl obviněn z trestného činu těžkého ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Zdravotní stav sraženého cyklisty je stále velmi vážný a není jisté, zda vůbec přežije. Nehoda se stala na Masarykově třídě na výjezdu z Domažlic.

"Obviněný řidič předjížděl jiné vozidlo a nevšiml si protijedoucího cyklisty, se kterým se čelně střetl,“ popsal nehodu Hora. Řidič hrozí několikaleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám