Hlavní obsah

Zloději začali ze stavenišť krást mobilní záchody

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC/CHOMUTOV

Mobilita nadevše. Takovým heslem se začali v Česku řídit zloději, kteří se v posledních dnech více zajímají o mobilní toalety. Jen během středy se policisté dozvěděli hned o dvou podobných případech, a to na severu Čech.

Foto: Profimedia.cz

Zloději se zaměřují zejména na mobilní chemické toalety.

Článek

První případ zaznamenali policisté v Libereckém kraji. Ve středu jim oznámila stavební firma, že ze staveniště rodinného domu v Dlouhých Mostech jim někdo odcizil mobilní toaletu.

„Poslední uživatel navštívil toaletu v úterý večer. Druhý den ráno nebylo po buňce ani památky a nebyla ani nikde v okolí,“ řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Doplnila, že právě pro dělníky na stavbách jsou modrobílé intimní místnůstky nedocenitelné.

Škoda ve výši 25 tisíc korun vznikla firmě Toi-Toi, dodavateli zařízení. Policisté nyní pátrají po zloději.

Podobný případ šetří kriminalisté v Jirkově na Chomutovsku. „Tento týden nahlásili pracovníci stavební firmy, že kdosi odvezl volně stojící mobilní toaletu stojící u stavy rodinných domků v Zaječické ulici,“ popsala krádež mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Reklama

Výběr článků

Načítám