Hlavní obsah

Dva důlní vozíky přimáčkly muži hlavu

Právo, Novinky, pno, rap
RAKOVNÍK
Aktualizováno

Důlní vozíky způsobily ve středu ráno vážné poranění hlavy muži v dole Rakolubky v Lubné u Rakovníka. Vrtulník ho s otřesem mozku a podezřením na nitrolební poranění transportoval do nemocnice v Praze Střešovicích.

Článek

Rakovničtí záchranáři se o neštěstí v dole dozvěděli pět minut před půl osmou ráno. Volající záchranářům oznámil, že muž je v bezvědomí poté, co mu dva vozíky přimáčkly hlavu. Spolupracovníci se snažili zraněného kolegu vyprostit ven,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.

Při příjezdu záchranářů na místo byl muž při vědomí a komunikoval se záchranáři. „Podle zasahující posádky utrpěl otřes mozku a bylo zde podezření na nitrolební krvácení. Po ošetření ho vrtulník transportoval do nemocnice v Praze - Střešovicích,“ doplnila Janečková.

Bližší okolnosti nehody nejsou známé, případem se zabývají policisté a další odborníci.

V dolech Rako-lupky, kde se úraz stal, se těží lupek, což je žáruvzdorná surovina pro výrobu šamotových cihel, dlaždic nebo kameninových rour. Od hlubinné těžby se pomalu upouští kvůli vysokým finančním nákladům a stále více se těží povrchově. Přesto jsou některé doly stále aktivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám