Hlavní obsah

Srazil chodce uprostřed silnice a bez pomoci ujel

Právo, Miloslav Hradil
OLOMOUC

Policie pátrá po řidiči osobního auta, který ve středu krátce před pátou hodinou ráno srazil na silnici u obce Toveř na Olomoucku chodce. Z místa nehody pak ujel, aniž by muži ležícímu na silnici poskytl pomoc.

Článek

„Auto, pravděpodobně Škoda Favorit červené barvy, jelo od Samotišek k Toveři. V době, kdy se k ní blížilo, přecházel přes silnici zleva doprava ve směru jízdy vozidla chodec, kterého auto uprostřed vozovky srazilo. Řidič po nehodě z místa činu ujel, aniž by muži, který ležel na vozovce, poskytl první pomoc,“ řekla Právu ve středu olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

„Chodec utrpěl pohmožděniny na různých částech těla a byl převezen do nemocnice ve Šternberku,“ dodal náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg

Alkohol byl podle Vlachové dechovou zkouškou u chodce vyloučen. „Policie žádá případné svědky, hlavně osoby, které v uvedenou dobu stály na autobusové zastávce v Toveři a mohou sdělit bližší skutečnosti k hledanému vozidlu, jeho řidiči a této nehodě, aby volali na linku 158 nebo přímo na Dopravní inspektorát PČR v Olomouci telefon 974 766 251,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám