Hlavní obsah

Sedmdesátileté rodiče posílal na noční pochody, za týrání mu hrozí osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Až osm let za mřížemi hrozí pětatřicetiletému muži z Brna, který údajně dva roky týral své staré rodiče. Sedmdesátiletí senioři museli plnit jeho bizarní nápady. Dvojice problémy neohlásila, protože jim to bylo trapné. Syn dvojici připravoval noční pochodová cvičení, nebo výlety do non-stop prodejen v centru města pro jídlo, na které dostal chuť.

Článek

"Nyní mu za týrání rodičů hrozí až osm let vězení. O případu jsme se dověděli oklikou, a to ve chvíli, kdy nás matka muže požádala o přepravu syna na psychiatrii," řekl v úterý novinářům kriminalista Oldřich Kříž, který se případem zabývá.

Neuposlechnutí trestal bitím

Zadržený se před třemi roky vrátil z vazby a začal rodiče tyranizovat. Nechal se od nich živit. Rodiče mohli jíst ve sklepě, aby jej nerušili při sledování televize například tím, že si rozbalí trojúhelníček taveného sýra. Muž si je posílal v noci nejen pro různé pochoutky, ale i časopisy. Navíc mu rodiče museli dávat kapesné - nejprve 5000, pak 8000 korun.

Rodiče nebyli schopni říci synovi ne, ani když je nutil k nesmyslným výletům do lesů v okolí města. Jeho otec má přitom nemocné srdce. Neuposlechnutí trestal bitím. Muž si dokonce koupil nože, jimiž v hněvu svým rodičům vyhrožoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám