Hlavní obsah

Před výbuchem unikal z topení plyn, popálený muž skončil v nemocnici

Novinky, pno
UHERSKÉ HRADIŠTĚ

V Korytné u Uherského Brodu vybuchl v pondělí večer plyn v koupelně rodinného domu. Ta začala následně hořet. Při požáru se popálil sedmapadesátiletý muž, kterého do nemocnice transportoval vrtulník. Příčinou neštěstí byl pravděpodobně unikající plyn.

Článek

Hasiči byli o požáru informováni před devátou hodinou večer. Po příjezdu hasiči zjistili, že vybouchl plyn v koupelně rodinného domu a začalo hořet. „Při výbuchu se zranil sedmapadesátiletý muž, který utrpěl popáleniny na rukách a v obličeji. Přesto se mu podařilo zachránit útěkem,“ popsal situaci mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Přímotop na 10 kg náplň propan-butanu byl zdrojem úniku plynu. Foto: HZS Zlínského kraje.

Zraněnému muži okamžitě pomohl bratr, který také přivolal pomoc, jelikož pomocí kbelíků se nepodařilo oheň uhasit. Zraněného muže transportoval ještě večer vrtulník záchranářů do nemocnice. Hasičům trvalo půl hodiny, než požár zlikvidovali.

„Vyšetřovatel zjistil, že muž se koupal v místnosti, kde se k vytápění používal přímotop na propan-butan. Asi osm let staré zařízení bylo provozováno na desetikilogramovou náplň v tlakové nádobě. Podle stop se dá usuzovat, že v místnosti došlo k postupnému nahromadění unikajícího plynu z topení, který následně vybuchl a způsobil požár,“ popsal okolnosti vzniku požáru mluvčí hasičů..

Reklama

Výběr článků

Načítám