Hlavní obsah

Odpadlý kus auta zabil dělníka pracujícího u silnice

Právo, rap
KLADNO

Odpadlý kus nákladního vozu zabil u silnice na Kladensku muže. Čtyřiapadesátiletý pracovník městských služeb u obce Nouzov prořezával křoví a čistil v pondělí dopoledne příkopy na krajnici silnice. Z projíždějícího vozu ho zasáhla část opěrky na náklad a způsobila mu smrtelná zranění.

Článek

Těsně před desátou hodinou kolem projíždělo nákladní auto s hydraulickou rukou. „V zatáčce se ale z auta uvolnila jedna ze čtyř opěrek sloužících k zajištění vozu při práci, a ta smetla muže pracujícího u silnice,“ popsala nehodu mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Když zraněnému svědci nehody volali záchranáře, byl muž při vědomí a ještě komunikoval. Před příjezdem lékaře ale upadl do bezvědomí.

„Pacient utrpěl těžké zranění břicha a hrudníku, měl masivní vnitřní krvácení a došlo u něj k srdeční zástavě. Záchranáři prováděli resuscitaci, zajistili dýchací cesty a hradili velké krevní ztráty. Přesto muž podlehl těžkým zraněním v sanitním voze při převozu,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Policisté nyní vyšetřují, zda za uvolnění stojky z nákladního auta může technická závada nebo nedbalost řidiče. „Přivolali jsme na místo techniky a znalce, ale výsledky ještě nemáme,“ dodala Nováková.

Reklama

Výběr článků

Načítám