Hlavní obsah

OBRAZEM: Kůň se propadl do jímky, vytáhli ho hasiči

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

POHOŘELICE

Neobvyklý výjezd absolvovali v pondělí ráno hasiči z Hrušovan nad Jevišovkou na Znojemsku. Byli přivoláni k vyproštění koně z jímky v Litobratřicích na Pohořelicku.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasič uklidňuje koně uvězněného v jímce.

Článek

Plemenný hřebec se ráno zhruba patnáct minut před sedmou hodinou při vyvádění ze stáje se probořil betonovou deskou, plnící funkci poklopu nad odpadní jímkou. Pádem do plné jámy se kůň zranil, naštěstí podle veterináře ne vážně.

Hasiči vyprošťují koně jeřábem.foto: Právo/Milan Vojtek

Jak mohla povolit krycí betonová deska, pracovníci statku s jezdeckým oddílem mohli jen stěží pochopit. Vydržela totiž i časté přejíždění traktorem. Co by následovalo v případě pádu traktoru do jímky, si lidé z klubu nechtěli ani domyslet.

Událost zaměstnala hasiče. Nejprve museli vyčerpat jímku. Zatímco členové klubu sháněli veterináře, aby dal koni utišující injekci, ze Znojma spěchal do Litobratřic jeřáb hasičů. Po uklidnění koně se pustili do vyprošťovací operace, se kterou se snadno vypořádali.

Hasiči vyprošťují koně jeřábem.foto: Právo/Milan Vojtek

Reklama

Výběr článků

Načítám