Hlavní obsah

Nejčernější týden roku na českých silnicích: 25 mrtvých

Novinky, pno
Aktualizováno

Právě uplynulý týden od pondělí 19. května do neděle 25. května získal smutné prvenství v počtu úmrtí na českých silnicích. Během uplynulých sedmi dnů zemřelo při více než 3000 nehodách dohromady 25 lidí, což je nejvíce od začátku roku. Vyplývá to z předběžných údajů zveřejněných policejním prezidiem.

Článek

Nejtragičtějším dnem se stalo úterý, kdy vyhaslo osm lidských životů. Druhým nejtragičtějším dnem byla neděle s pěti mrtvými, čtyři lidé zemřeli ve čtvrtek, tři v pondělí a v sobotu. Dva motoristé zemřeli ve středu. Bez úmrtí se obešel v uplynulém týdnu pouze pátek.

Celkem se minulý týden stalo podle policistů 3078 dopravní nehod. Kromě 25 mrtvých při nich bylo dalších 70 lidí těžce zraněno, 436 osob si odneslo z karambolů lehčí šrámy. Doposud vedl smutnou statistiku týden 7. - 13. dubna, kdy zemřelo při nehodách celkem 24 lidí.

Nejtragičtější nehodou minulého týdne se stal úterní náraz osobního vozu s pěti lidmi do stromu u obce Rudník na Trutnovsku. Čtyři Poláci zemřeli, nehodu přežil pouze jeden člověk.

Neděle pak byla černým dnem pro motorkáře, které na silnice vylákalo krásné letní počasí. Řidiči jednostopých vozidel havarovali po celé zemi, pět jich přišlo o život. Policisté přitom využili den i k prevenci. Na jedné motorkářské akci v Uherském Hradišti promítali policisté účastníkům drastické záběry smrtelných nehod motorkářů.

Před tragickým víkendem policisté varovali

Alarmující bilance tragických nehod přitom nenechala před víkendem policisty klidné. V pátek avizovali na víkendové dny několik desítek bezpečnostních akcí. Ani zvýšený pohyb policistů u silnic nezabránil osmi úmrtím během soboty a neděle.

Denmrtvýchtěžce zraněnýchlehce zraněnýchpočet nehod
PO3884569
UT81255503
ST21266542
ČT4744440
0965470
SO31065309
NE51257245
Celkem:25704363078
Zdroj: Policie ČR

Tragický týden na silnicích

Pondělí

Řidič osobního vozu zemřel po srážce s autobusem v Černé Hoře na Blanensku. Další pět lidí bylo zraněno.

Rodiče dvou malých dětí zemřeli v pondělí na Chrudimsku. Auto dostalo smyk a narazilo do stromů

Úterý

Na výpadovce z Jablonce nad Nisou na Prahu vjel opilý dvacetiletý mladík do protisměru. Po srážce se dvěma vozy jeden člověk zemřel.

Čtyři lidé zemřeli po nárazu osobního vozu do stromu u Rudníku na Trutnovsku. Tragédii přežil pouze jeden člověk.

Čtvrtek

Mladá řidička zemřela na křižovatce u Boskovic u Blanska poté, co nedala přednost projíždějícímu nákladnímu vozu.

Sobota

Po nárazu do betonového sloupu zemřel asi dvacetiletý řidiče mezi Pardubicemi a Holicemi u obce Časy. Ve velké rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou.

Pozdě v noci přejelo osobní auto muže v Třinci. Záchranářům se ho nepodařilo zachránit. Obviněn z ublížení na zdraví byl řidič taxislužby.

Neděle

Pět řidičů motocyklů nepřežilo v neděli nehody v Česku. Motorkáři po nehodách umírali na řadě místech.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám