Hlavní obsah

Mladík, který zabíjel na chodníku, neměl řidičák. Policie ho zadržela

– CHRAST • Aktualizováno
Právo, ren, ner

Čtvrteční tragédii, která se odehrála na náměstí v Chrasti u Chrudimi, má podle policie na svědomí mladík, který seděl za volantem Peugeotu 205 bez řidičského oprávnění. Policie muže den po tragédii zadržela. Lidé na chodník, kde přišla o život osmadvacetiletá žena s tříletým dítětem, pokládají květiny a zapalují svíčky. Celé město je zahaleno do smutku.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Na místě čtvrteční tragedie v Chrasti u Chrudimi zapalují lidé svíčky, děti nosí hračky.

Článek

"Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví a trestného činu řízení motorového vozidla bez příslušného řidičského oprávnění,“ řekla mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková.

Policejní komisař v pátek před 17. hodinou viníka nehody z obou trestných činů obvinil. Řidič byl zadržen a umístěn v policejní cele.

"Mladíkovi byl proveden odběr krve i moči. Dopravní nehodu nyní šetří služba kriminální policie a vyšetřování v Chrudimi a vozidlo bylo zajištěno ke znaleckému zkoumání,“ sdělila Hamáčková.

Pětadvacetiletý muž ze Žďáru nad Sázavou přejel s Peugeotem 205 ve čtvrtek kolem 17:30 na levou stranu vozovky na chrasteckém náměstí, najel na chodník a čelně narazil do osmadvacetileté ženy s tříletým dítětem. Oba byli na místě mrtví.

Zabitá žena šla po chodníku se dvěma dětmi. Dvouletá holčička byla nucena sledovat smrt své matky a sourozence z bezprostřední blízkosti. "Druhé dítě je v péči rodiny, nic se mu nestalo, neutrpělo žádné zranění,“ ujistila Vendula Horáková, mluvčí hasičů, kteří byli na místě neštěstí jako první.

Řidič se při nehodě zranil a byl transportován vrtulníkem do nemocnice v Pardubicích. Jeho spolujezdkyně byla převezena do chrudimské nemocnice.

Město zahalil smutek

"To neštěstí zasáhlo celé město, je to nepopsatelná hrůza a těžko hledám slova. Verunka (matka) je dcerou ředitelky základní umělecké školy a sama tady také učila. Pro nás všechny to je vzorová rodina, která se angažovala v kultuře a byla příkladem pro celé město,“ řekl se smutkem ve tváři Právu starosta města Tomáš Vagenknecht.

"Není v Chrasti nikoho, kdo by je neznal, a o to větší smutek město zahalil. Když vejdete do jakéhokoliv obchodu, tak lidé pláčou. Všichni o neštěstí mluví a všechny obrovsky zasáhlo,“ dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám