Hlavní obsah

Němečtí policisté v civilu vyděsili Belgičany, kteří zastavili až v ČR

Právo, Jindra Pašková
KDYNĚ

Němečtí policisté pronásledovali v noci na pátek vůz Mercedes s belgickou registrační značkou. Řidič přejel hranici a zastavil až u čerpací stanice ve Kdyni na Domažlicku. Na místo dorazili i čeští strážci zákona, podle kterých se osádka mercedesu ničeho nedopustila, jen měla strach v Německu zastavit lidem bez uniforem.

Článek

Spolková policie stavěla auto po půlnoci v obci Neuaign, zhruba tři kilometry od české hranice. Řidič na znamení nereagoval a pokračoval v cestě směrem na české území. Po necelých deseti kilometrech ve Kdyni se za Mercedesem a za ním jedoucím civilním vozem s modrým majáčkem pustila i místní policejní hlídka.

Mercedes dorazil k čerpací stanici Benzina, kde zastavil. Teprve tam se ukázalo, že pasažéři nemají černé svědomí, ale strach.

"Osádka Mercedesu měla strach zastavit osobám v civilním oblečení i autě. Řidič proto pokračoval v jízdě a zastavil až na nejbližším osvětleném místě, kde předpokládal, že budou další lidé,“ informovala mluvčí domažlické policie Vladislava Čejková. "Netušili, kdo a proč je staví, ani proč jsou pronásledováni,“ dodala.

Cestující byli zkontrolováni a propuštěni k další cestě. "Neporušili zákony ČR a ani hlídka německé policie nepožadovala provedení žádných dalších úkonů,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Z českých hranic zmizely kontroly

V noci ze čtvrtka na pátek opustili čeští policisté hraniční přechody. O půlnoci vstoupila Česká republika do schengenského prostoru. Čechům se tak splnilo...

Výběr článků

Načítám