Hlavní obsah

Invalidu na vozíčku oloupila žena v kukle

– PLZEŇ
Právo, pab

Plzeňští policisté objasnili loupež, při které v lednu maskovaný pachatel přepadl v bytě v Mikulášské ulici pětasedmdesátiletého vozíčkáře. Z trestného činu loupeže kriminalisté stíhají dvaatřicetiletou ženu.

Článek

"V černé kukle na hlavě zazvonila u bytu důchodce. Když jí otevřel dveře, vstoupila dovnitř, předsíní prošla do kuchyně a po muži chtěla peníze. Předstírala, že je cizinka, aby ji muž nepoznal. Spolu se totiž znali. Když jí důchodce nechtěl dát peníze, vytáhla kuchyňský nůž, kterým mu hrozila. Ani poté ale muž peníze nedal,“ popisovala přepadení Martina Hábrová z plzeňského ředitelství policie.

Lupička proto zvolila jinou taktiku. "Aby v muži vzbudila strach, fingovala telefonický rozhovor s komplicem. Finta se jí podařila. Důchodce skutečně dostal strach a ženě nabídl sto korun. Tato částka se jí ale zdála malá a chtěla víc. Alespoň tisíc korun, a tak jí muž předal požadovanou sumu. Při odchodu mu ještě z ruky vytrhla mobilní telefon,“ dodala Hábrová.

Peníze prý chtěla pro děti

Podezřelá žena se přiznala a uvedla, že se v době přepadení dostala do velkých finančních problémů.

"Potřebovala zajistit obživu pro své děti, a tak se rozhodla, že peníze získá loupežným přepadením. Důchodce znala dobře, věděla o jeho finanční situaci i jeho zdravotním stavu. K dispozici měla i jeho telefonní číslo. V den loupeže mu proto několikrát zavolala, aby zjistila, kdy je doma sám. Na přepadení se řádně připravila. Oblékla se do tmavého oblečení, do černé čepice vystřihla otvory na oči a nos a dokonce i kuchyňský nůž si nesla s sebou,“ uzavřela Hábrová.

Po přepadení pak důchodci zavolala ještě jednou. Chtěla se ujistit, že je v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám