Hlavní obsah

Celníci zabavili v tržnici zboží za 189 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Nelegální zboží za 188,7 miliónu korun zabavili celníci během víkendové kontrolní akce na tržnici Dragon ve Svatém Kříži u Chebu. Šlo o statisíce neznačených cigaret, padělky textilu i pirátské audio a videonosiče.

Foto: Martin Polák, Právo

Celníci v tržnici. Ilustrační foto

Článek

"Kontrole byl podroben kompletní areál. S využitím souhlasu státního zástupce bylo provedeno přibližně 450 vnitřních prohlídek prodejních stánků, přistavených vozidel a dalších prostor," uvedl mluvčí plzeňské celní správy Pavel Polanka.

Akce se zúčastnilo celkem 670 celníků z celého Česka. Do kontrol se zapojili také inspektoři České obchodní inspekce.

Na Svatém Kříži celníci zabavili přibližně 630 tisíc kusů neznačených cigaret, jejichž uvedením na trh by byl způsoben daňový únik 1,2 miliónu korun, ale i komponenty pro výrobu cigaret.

Celníci odvezli také téměř 98 tisíc kusů padělků textilu a přes 12 tisíc párů padělků značkových bot. Na tržnici také zajistili bezmála 55 tisíc kusů pirátských kopií hudebních a filmových titulů.

"Pozornost byla primárně zaměřena na skladování a prodej nelegálních tabákových výrobků," doplnil Pohanka.

Kontrola navazovala na pátrací operaci Astor z počátku května, při které byla odhalena nelegální výroba a distribuce cigaret, včetně kompletní výrobní linky, v Letech u Dobřichovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám