Hlavní obsah

Řidiči nečinně objížděli hořící audi, zastavil až kamión

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

U obce Lešná u Valašského Meziříčí začal ve čtvrtek dopoledne hořet osobní vůz Audi A6. Řidiči se podařilo zastavit, jeho hasicí přístroj na plameny ale nestačil. Kolemjedoucí řidiči ale situaci ignorovali, po osmi autech jako první zastavil až řidič kamiónu.

Článek

Hasiči po příjezdu na místo našli silně hořící automobil s přívěsem. Řidič se snažil požár uhasit sám, ale pomoc ostatních nebyla ze začátku nijak obětavá.

„Celkem projelo kolem hořícího auta osm vozů, než zastavil projíždějící kamión a poskytl svůj hasicí přístroj. Požár se však rychle šířil a snaha o záchranu auta byla marná. Nepomohly ani další přinesené hasicí přístroje z nedaleké firmy,“ řekl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Řidiči se k pomoci bezmocnému muži moc neměli. Foto: HZS Zlínského kraje.

Plameny zlikvidovali až přivolaní hasiči. Při zásahu se podařilo hasičům do bezpečí odtlačit přívěsný vozík s papírem, kterým byl naložen i automobil. „Řidič ucítil kouř a vůz odstavil u silnice. V motoru bylo vše v pořádku, hořet ale začalo v zadní části vozu na sedačkách,“ uvedl Mitáček.

Podle něj stačil majitel jen odpojit vozík a zoufale hledal pomoc u projíždějících řidičů. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně závada na autobaterii pod zadním sedadlem, odkud se požár rozšířil na převážený papír.

Z hořícího vozu toho příliš nezůstalo. Foto: HZS Zlínského kraje

Reklama

Výběr článků

Načítám