Hlavní obsah

VIDEO: Inspekce odhalila skupinu fingující dopravní nehody

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspekce ministra vnitra ve spolupráci s pojišťovnami odhalila v těchto dnech v rámci operace Užovka organizovanou skupinu, která fingovala dopravní nehody. Podvodníci následně uplatňovali na pojišťovnách pojistné plnění. Státní zástupci během středy rozhodnou o případném uvalení vazby na několik členů skupiny.

Foto: MMS / Josef Koukal, Právo

Šéf Inspekce ministra vnitra Zdeněk Pelc a mluvčí inspekce Martina Lídlová.

Článek

V odhalené skupině figurovali dva policisté ze skupiny dopravních nehod z Mělníku a Praha - Venkov. Zapojili se i dva bývalí policisté, jeden pracovník městské policie, dva vojáci z Klatov a Jínců a osm civilistů.

Skupina prokazatelně inkasovala více než 633 tisíc korun na pojistném plnění. Dalších více než 1 300 000 korun vyplaceno nebylo. Podezřelí jsou stíháni za zneužití pravomoci veřejného činitele, přijímání úplatku, podplácení a pojistný podvod.

Případ dorozuje státní zastupitelství pro Prahu - východ. Státní zástupci budou během středy rozhodovat o vzetí čtveřice obviněných, včetně policistů, do vazby. Ostatní budou stíháni na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám