Hlavní obsah

Auto plné lidí narazilo do stromu, čtyři zemřeli

Právo, Novinky, pra, jbs, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV
Aktualizováno

Při dopravní nehodě osobního automobilu u Rudníku na Trutnovsku zemřeli v úterý čtyři lidé polské národnosti. Jeden z cestujících utrpěl těžké zranění. Auto narazilo do stromu.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Auto sjelo ze silnice a narazilo do stromu

Článek

Nehoda se stala krátce před druhou hodinou odpoledne. V autě jeli Poláci. Silnice byla zcela uzavřena. Policie dopravu odklání. Nehoda se stala na silnici I. třídy č. 14 ve směru od Rudníka na Trutnov. Objížďka je v obou směrech vedena po trase Mladé Buky - Svoboda nad Úpou - Janské Lázně.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

„Těžce zraněného muže transportoval vrtulník letecké záchranné služby na trauma centrum do nemocnice v Hradci Králové,“ řekl Novinkám ředitel záchranné služby Ladislav Žabka.

"Podobný masakr jsem snad ještě nezažil. Vypadali hrozně. Hned jsem koukal, jestli nejde o některé ze známých polských aut, které tudy bez ohledu na padesátikilometrovou rychlost běžně lítají jako blázni," konstatoval jeden z náhodných svědků tragédie, kterého vyburcovalo kvílení brzd a následné rána. Záchranářům trvalo možná půldruhé hodiny než ze zcela sešrotovaného vozu vypostili oběti nehody.

Poláci z oblasti příhraniční Kameni Góry směřovali za prací patrně do vrchlabské automobilky. Řidič za značné rychlosti nezvládl průjezd velmi mírnou pravotočivou zatáčkou a narazil do stromořadí lemující silnici první třídy. Čtveřice mladých Poláků zemřela na místě. "Šlo, pokud se to dalo ještě poznat, o mladé lidi," podotkl jeden z policistů.

Policie na skoro celé odpoledne vražedný úsek silnice uzavřela a odkláněla dopravu. Místo neštěstí chránily před zvědavci z celého okolí policejní hlídky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám