Hlavní obsah

Mladíci zachránili dvacetiletou ženu před znásilněním

– ČESKÉ BUDĚJOVICE
Právo, Vladimír Vácha

Ze spárů nebezpečného násilníka zachránili v neděli kolem jedné po půlnoci v blízkosti centra Českých Budějovic dvacetiletou dívku dva mladíci. Osmačtyřicetiletý recidivista na ženu neočekávaně brutálně zaútočil v blízkosti křižovatky ulic Mánesova a Čechova.

Článek

"Nejprve jí podrazil nohy, povalil na zem a pak ji zatáhl do keřů. Tam se ji přes její odpor pokoušel donutit k pohlavnímu styku,“ popsala Právu noční přepadení okresní policejní mluvčí Regina Tupá.

Dodala, že oběť měla štěstí, že její volání o pomoc uslyšeli dva nedaleko jdoucí mladíci ve věku devatenáct a dvaadvacet let. Okamžitě přispěchali ženě na pomoc. Útočníka zpacifikovali a zadrželi jej do příjezdu policejní hlídky, kterou zavolali. Policisté dívku okamžitě převezli do nemocnice na ošetření. Utrpěla pohmožděniny v obličeji, na krku, zádech i rukou.

"Prokázali nejen duchapřítomnost a odvahu, ale nebáli se riskovat pro záchranu přepadené své zdraví. To se každý den nevidí, zaslouží si náležité ocenění,“ glosoval pomoc mladých mužů jeden z kriminalistů.

Dodal, že agresivní cizinec se pod tíhou důkazů k surovému napadení přiznal a už mu bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu znásilnění ve stádiu pokusu a současně kriminalisté podali i návrh na jeho vzetí do vazby.

Identitu zachránců policie zatím tají. „Protože zachránci nebyli ještě vyslechnuti a vyšetřování pokračuje, nemůžeme zatím jejich jména prozradit,“ řekla Tupá.

Reklama

Výběr článků

Načítám