Hlavní obsah

Muž ubytoval vlastního vraha pod svou střechou

Právo, mák
OTOVICE

Šestačtyřicetiletého muže potkal před časem o osmnáct let starší muž z Otovic na Karlovarsku u piva. Když mu pak nabídl, že u něj může bydlet v rodinném domku, netušil, že jejich setkání se pro něj stane osudným.

Článek

Na známost, která vznikla na základě společné záliby v alkoholu, doplatil starší z dvojice tento pátek. Nájemník svého domácího chladnokrevně uškrtil opaskem a tělo nechal ležet v lesíku u Otovic. Několik okamžiků po činu však už seděl v policejní cele.

Na začátku byl spor o pět tisíc 

Tragédii předcházely osobní neshody. "Nájemník starému Kašparovi v bytě prý ukradl pět tisíc korun, které měl připravené na zaplacení plynu, a odjel pryč,“ popsal počátek sporu místostarosta Otovic Josef Hrubý (nez.). Dodal, že mrtvý muž vzal kdysi tohoto muže do společné domácnosti.

Důchodce údajnou krádež peněz nahlásil policii a ta podle něj muže dopadla. "Vyslechli ho a pustili, jenže on se chtěl asi pomstít, že ho udal,“ myslí si místostarosta. Podle místních šli oba muži v pátek sbírat šrot. „Vylákal ho ten muž a v lese ho uškrtil opaskem, všechno se to stalo mezi pátou a šestou večer,“ uvedl jeden ze sousedů.

Zavražděný muž byl podle dalších lidí z Otovic kdysi slušným člověkem, vaz mu ale zlomilo až silné pití alkoholu. "Prohýřil i svůj dům, kde žil s manželkou, kvůli dluhům ho musel prodat, ale nic podobného tady nepamatuji. Tohle si ale nezasloužil,“ řekl další obyvatel ze vsi.

Policisté vraha dopadli takřka na místě činu, když tělo zavražděného našli náhodní kolemjdoucí. Muž se policistům přiznal. "V neděli byl vzat do vazby,“ řekla k tomu policejní mluvčí Ilona Týmlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám