Hlavní obsah

Soud poslal do vazby vietnamské rodiče za týrání dcery

TEPLICE

Teplický soud v neděli poslal do vazby vietnamský pár kvůli podezření z týrání desetileté dcery. Informovala o tom TV Prima. Podle lékařů dívka vykazuje znaky syndromu týraného dítěte. Naposledy před třemi dny prý otec dívku za trest zavřel do sklepa a svázal jí ruce vodítkem na psa.

Článek

Druhý den si ve škole všimli velkých modřin a dívka skončila v nemocnici. Podle rodičů prý o nic vážného nešlo. Lékaři ale tvrdí, že tak rozsáhlá zranění není možné způsobit v jeden den. Dívka zatím zůstává v péči teplických lékařů. Poté ji prý přijme pražský diagnostický ústav.

Otec i matka pravděpodobně skončí před soudem, do té doby ale budou ve vazbě. Soud dospěl k závěru, že je k vazbě důvod především z obavy, že Vietnamci uprchnou. Pokud by rodiče vycestovali, česká justice už by na ně nemohla.

Až čtvrtinu tělesných trestů v ČR lze podle ministryně pro menšiny a lidská práva Džamily Stehlíkové (Strana zelených) vnímat jako týrání dětí. Ministryně chce prosadit zákaz tělesných trestů, aby se posunulo společenské vnímání, a tím se snížil počet týraných dětí. Odborníci odhadují, že v ČR může být týráno až 40 000 dětí ročně. Tělesné tresty dětí již zakázalo 18 zemí EU.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám